Fagbrevet ga meg mulighetene jeg ønsket

23 år gamle Henrik Tanum er tidligere lærling i kontor- og administrasjonsfaget. Nå jobber han med markedsføring og salg. For Henrik ble yrkesfag og fagbrev veien til høgskole og jobben han har i dag.

 
 
45179284_2796619777030885_6534907644124069888_n.jpg

Henrik tok «Service og Samferdsel» første året på videregående, og «Salg, Service, Sikkerhet» andre året. 

- Jeg valgte yrkesfaglig fordi jeg ville ha jobberfaring og komme meg inn i arbeidslivet, forteller han. 

Henrik var lærling hos Hovedorganisasjonen Virke, og tok fagbrevet i kontor- og administrasjonsfaget i 2015. 

- Som lærling fikk jeg god erfaring i trygge omgivelser. Etter at læretiden min var over fagbrevet på plass, studerte jeg «Serviceledelse og Markedsføring» i tre år på Rena ved Høgskolen i Innlandet. Rena har et herlig studentmiljø, så det er en høgskole jeg vil anbefale på det sterkeste! 

Med fagbrev, slik Henrik tok, kan du ta «Y-veien», og søke opptak på flere universitets- og høgskolestudier uten generell studiekompetanse eller forkurs. Du trenger relevant fagbrev, svennebrev eller yrkeskompetanse fra videregående skole. 

- Fagbrevet gjorde det mulig for meg å studere på høgskole. Jeg valgte å fordype meg i ledelse og markedsføring. Utdanningen sammen med vervene jeg hadde som student var avgjørende for at jeg fikk jobben jeg har i dag. 

Henrik jobber nå med digital markedsføring og salg, og er Account Manager Inside Sales i firmaet Apsis. 

- Jeg har ansvar for de små og mellomstore kundene i Norge. Jeg trives godt og ser frem til en spennende periode fremover sammen med de dyktige kundene våre!