Bedrift

Hvorfor bli lærebedrift? Hvordan får vi oss lærling? Hvilke fag passer bedriften min og hvordan fungerer det i praksis? Dette og mer kan du lese om her.

 
 

Hvorfor bli lærebedrift?

En lærling kan læres opp til å bli en god medarbeider tilpasset din bedrifts behov. Etter fullført læretid kan du rekruttere en medarbeider som har bevist sin dyktighet!

 

Hvordan bli lærebedrift?

Ønsker bedriften din å bli lærebedrift? Hvordan blir man egentlig godkjent som lærebedrift? Les mer om hvordan det fungerer her, vi hjelper deg gjerne i gang!

 

Hvordan får vi oss lærling?

I jakten på ny lærling kan lærebedriften utlyse stillingen på vanlig måte, eller AOF kan bistå prosessen og anbefale passende kandidater. Les mer om hvordan prosessen kan være her.

 

Hvordan fungerer det i praksis?

Det legges opp til tett samarbeid mellom lærebedrift, lærling og opplæringskontoret, for å sikre best mulig oppfølging og tilpasning for lærlingen. Les mer om hvordan ansvaret fordeles og hvordan det fungerer i praksis her.

 

Økonomi for lærebedrifter

Å ha lærling skal være et gjensidig gunstig forhold for både bedrift og lærling, og innebærer ingen kostnader bortsett fra en redusert begynnerlønn. Les mer om økonomi for lærebedrifter her.

 

Hvilke fag passer bedriften min?

Alle bedrifter har forskjellige behov og vi i AOF bistår gjerne lærebedriftene i å se på både eksisterende og potensielle behov for å identifisere hvilke fag som passer. Les mer om hvordan prosessen med å finne fag kan være her.