LærlingIntervjuer med tidligere lærlingerBen Julian Husvik

Ben-Julian Husvik – ”Bred erfaring og god kunnskap som ”potet” på arbeidsplassen”

Sist oppdatert: 06.05.2019

 
 

25 åringen Ben-Julian Husvik hadde et ønske om å bli konduktør i NSB som sin svoger, selv om det innerst inne var en utdannelse innen IT han drømte om, noe han innså litt sent.

 
 
Ben-Julian portrett.jpg

Hvilken linje gikk du?

Jeg gikk Vg1 (Service og samferdsel) og Vg2 (Salg, service og sikkerhet) på Jessheim Vgs. Hovedårsaken til at jeg valgte Service og samferdsel, var fordi jeg ønsket å bli konduktør i NSB, slik som min svoger.

Men jeg er glad i IKT (alt IT-relatert) og ønsket nok innerst inne å utdanne meg innenfor IT, noe jeg innså litt for sent. Jeg jobbet i matbutikk mens jeg gikk på skolen og valgte å ta et år skolefri etter Vg2 for å spare penger og fokusere mer på sparing.

Hvilket fag har du tatt fagbrev i?

Jeg har tatt fagbrev i Kontor- og administrasjonsfaget, bestått meget godt (hvis det er relevant).

Hva vil du jobbe med i fremtiden? Hva er drømmejobben?

Jeg vet at jeg liker å jobbe med IKT og jeg ønsker nok å avansere til en lederstilling etter hvert, men jeg er usikker på hva jeg anser som min drømmejobb.

Hvorfor ble du lærling?

Jeg ble lærling fordi jeg ønsket noe mer enn vanlig videregående skole, jeg ønsket arbeidserfaring fra et yrke jeg var interessert i, og en forsikring om at jeg har valgt en yrkesretning jeg trives med. 

Jeg visste på forhånd at det er vanskelig å komme seg inn i jobb etter vanlig skole, og valgte derfor å jobbe to år som lærling innenfor et område jeg syntes var interessant. Ikke bare fikk jeg arbeidserfaring, men også ett nettverk og gode arbeidskollegaer. 

 
 

Har du tatt videreutdanning? 

Nei, jeg har ikke tatt videreutdanning. Heldigvis tilrettelegger arbeidsplassen for utdannelse/videreutdanning, så det kan nok godt hende at jeg i fremtiden tar utdannelse innenfor IT.

Hvordan har fagbrevet hjulpet deg dit du er i dag?

Fagbrevet har hjulpet meg med å få fast jobb, det tok ikke lang tid før jeg ble tilbudt jobb på den samme arbeidsplassen jeg hadde vært lærling.

Uten fagbrevet hadde jeg heller aldri fått den verdifulle kompetansen jeg har i dag. Fagbrevet og innholdet i lærlingtiden har gitt meg mulighet til å jobbe i andre stillinger enn det som hadde vært mulig ved kun fullført Vg2 og Vg3.

"Underveis i min lærlingtid skjønte jeg at, når man er ansatt i en bedrift, kan man få muligheter utover det man er utdannet og ansatt som, hvis interessen og lidenskapen er tilstede"

Hva jobber du med nå? 

Jeg jobber med IT og Service i to forskjellige stillinger, som 100% fast ansatt. Jeg har stillingstittel "IKT Driftstekniker" og "Servicesekretær".

Som IKT Driftstekniker jobber jeg med drift og vedlikehold av medlemssystemet, utsendelse av rapporter, utvikling av brukerveiledninger og intern IT-support.

Som Servicesekretær jobber jeg med restanse dvs. jeg kontakter medlemmer som ikke har betalt medlemskontingent, litt resepsjonsarbeid og registrering av reservasjon/aktivering for LOfavør Advokatforsikring.

Hvis man får jobb på stedet man har vært lærling i, blir man som regel en "potet" som kan benyttes i flere forskjellige stillinger, ettersom læretiden gir bred kunnskap om arbeidsplassen.