LærlingIntervjuer med tidligere lærlingerVeronica F. Ingebrigtsen

Veronica F. Ingebrigtsen – «God erfaring med praksisplass og læretid i samme bedrift»

Sist oppdatert: 06.05.2019

 
 

Veronica F. Ingebrigtsen, 22 år, tok fagbrev i kontor og administrasjon i juni 2014 og jobber i dag som administrasjonskonsulent for ISS Facility Services på Gardermoen

 
 
Veronica portrett cropped.jpg

Hvilken linje gikk du?

Jeg var fast bestemt på at jeg skulle jobbe på kontor og helst med økonomi da jeg skulle velge retning på videregående. Jeg valgte derfor Service og Samferdsel første året, da var jeg sikret å få begynne på kontor. Jeg startet på videregående med ønske om å få praksisplass innen kontor og med god hjelp fra lærere og opplæringskontor fikk jeg praksisplass hos ISS. Jeg jobbet i HR-avdelingen, med fokus på kurs og opplæring. Dette fenget meg og valget var derfor lett da jeg skulle velge linje andre året, da ble det Salg, Service og Sikkerhet og jeg fortsatte min praksistid i ISS.

Hvorfor ble du lærling?

Etter to år på videregående var valget enkelt, jeg skulle bli lærling og ta fagbrev! Læreplasstilbudet hos ISS fikk jeg raskt, og etter en liten tenkeperiode og andre intervjuer falt valget på å ta min læretid i ISS.

Er man usikker på hva man ønsker å gjøre anbefaler jeg å prøve forskjellige praksisplasser for å få kjent på hva man liker. Hvis man allerede vet hva man vil, ville jeg anbefalt å få praksisplass i en bedrift man kunne tenke deg å ta læretiden i. Da blir både du og bedriften bedre kjent, og man får et godt utgangspunkt for læretiden. De to årene jeg hadde i praksis hjalp meg enormt mye da jeg begynte som lærling.

 
 

Hvordan har fagbrevet hjulpet deg dit du er i dag?

Praksistiden, læretiden og fagbrevet har uten tvil hjulpet meg dit jeg er i dag. Etter bestått fagbrev fikk jeg tilbud om 100% fast stilling hos ISS, men etter fire år var jeg klar for nye utfordringer. Da var jeg så heldig å få tilbud om stilling som administrasjonskonsulent mot en av de største kundene til ISS. I dag sitter jeg med administrasjonsansvar på Gardermoen og har en støttefunksjon for 8 driftsledere og ca 500 servicemedarbeidere. 

Har du tatt videreutdanning? 

Jeg har ikke per dags dato tatt noe videreutdanning, men dette er noe jeg har lyst til. Planen er å ta det deltid ved siden av jobb, hva slags videreutdanning det blir vet jeg ikke enda.

Hva vil du jobbe med i fremtiden? Hva er drømmejobben?

Jeg har ingen spesiell drømmejobb, eller plan for fremtiden. Jeg elsker nye utfordringer og ønsker å utvikle meg, så dette vil jeg prioritere i fremtidige jobber. ISS er et enormt stort firma med mye muligheter for utvikling, så vi får se hva fremtiden bringer;-)