1200x500px_hva_tilbyr_en_lærebedrift.jpg
 

LærlingHva tilbyr en lærebedrift?

Hva tilbyr en lærebedrift?

Sist oppdatert: 18.01.2019

 

Som lærling utplassert i en bedrift er det mye man skal holde styr på og sette seg inn i. Hva tilbyr lærebedriften? Og hva tilbyr AOF Opplæringskontor? Og hvem forholder jeg meg egentlig til i hverdagen? Fåt jeg trygg opplæring? Dette, og mye mer, får du svaret på her.


Hva slags oppfølging får jeg?

For oss i AOF Opplæringskontor er en av våre viktigste oppgaver at du som lærling føler deg trygg og at du har oversikt. Vi jobber derfor tett med både lærling og medlemsbedrift for å følge opp og tilpasse opplæringen for nettopp deg, da alle lærer i forskjellig tempo og på forskjellig måte.

Som lærling i en av våre medlemsbedrifter vil du få din egen faglige leder i bedriften. Dette er personen som vil ha ansvar for å passe på at du har nok arbeidsoppgaver i løpet av læretiden, og være din nærmeste kontaktperson i bedriften. Du vil også ha en egen kontaktperson i AOF Opplæringskontor, som har ansvar for din faglige utvikling og at du lærer det du skal. 

AOF Opplæringskontor tilbyr fagrelaterte kurs og sosiale samlinger til lærlingene i våre medlemsbedrifter. Dette betyr at du som lærling vil få invitasjon til kurs og samlinger flere ganger i året. Hvor mye du deltar på avhenger av hvilket fag du er lærling i, men det er som regel mellom 3 og 6 samlinger hvert år. Dette kan blant annet være turer til høgskoler som tilbyr den yrkesfaglige veien til høyere utdanning, HMS-kurs, bowling med andre lærlinger og mye annet.


Får jeg en trygg opplæring?

Dersom du blir lærling i en av våre medlemsbedrifter kan vi garantere at du vil få god og trygg opplæring. Vi har over 20 års erfaring, og er godt vant med å følge opp alle type elever med forskjellige utfordringer. Vi vet at noen lærer fort, og at andre kan trenge lenger tid før de blomstrer. Derfor tilpasser vi opplæringen individuelt, og har tilpasser opplegget for hver enkelt lærling.