1200x500px_hvordan_bli_lærling.jpg
 

LærlingHvordan bli lærling?

Hvordan bli lærling?

Sist oppdatert: 10.09.2019

 

Hvordan søker man lærlingplass? Hvilken bedrift er riktig for nettopp deg og dine interesser? Det er mye å tenke på i valget av lærlingplass og vi hjelper deg gjerne! Og hvis ikke alt skulle gå etter planen, hjelper vi deg å tilpasse yrkesløpet ditt underveis også. 


Hvordan søker man læreplass?

For å søke læreplass, går du inn på vigo.no. Her logger du inn, ser over at kontaktinformasjonen din stemmer, og velger hvilket fag du ønsker å søke læreplass i. Fristen for å søke læreplass gjennom vigo.no er 1. mars. Opplæringskontor og bedrifter har mulighet til å kontakte deg, og se søknaden din. Vi anbefaler likevel at du søker på egenhånd i tillegg.


Hvordan søker man læreplass gjennom AOFOK?

Dersom du ønsker å søke læreplass gjennom oss, kan du sende CV, søknad og karakterutskrift til aofok@aof.no. Vi vil deretter kontakte deg for å finne en bedrift som passer dersom du ikke har noen spesifikke ønsker fra før. Husk å skrive hvilket fag du søker læreplass i, så blir det lettere å finne aktuelle bedrifter for deg. 


Kan jeg bli lærling i en bedrift som ikke er godkjent ennå?

Hvis du ønsker å bli lærling i en bedrift som ikke er godkjent enda, kan du kontakte oss på aofok@aof.no. Legg ved kontaktinformasjon til daglig leder eller ansvarlig i den aktuelle bedriften. 


Hva skjer hvis jeg ombestemmer meg?

Hvis du angrer på bedriften du søkte deg inn i, har vi mulighet til å kunne bytte deg over til en annen bedrift dersom noen andre har ledig plass. Hvis vi ikke har ledig plass i noen av våre egne medlemsbedrifter samarbeider vi med andre opplæringskontor for å se om det er mulighet for å kunne bytte over til en av deres bedrifter.

Hvis du angrer på at du ble lærling og heller vil gå påbygg, hjelper vi deg å søke på skoleplass og se om det er mulighet for å kunne starte opp allerede samme skoleår.