hvordan bli lærling.jpg
 

Hvordan bli lærling?

Publisert: 14.08.2018

 

Vi hjelper deg med å søke lærlingplass og å finne riktig bedrift for nettopp deg og dine interesser. Hvis alt ikke skulle gå etter planen kan vi også hjelpe deg å tilpasse yrkesløpet ditt underveis. 


Hvordan søker man læreplass?

Dersom du ønsker å søke læreplass gjennom oss kan du sende CV, søknad og karakterutskrift til aofok@aof.no. Vi vil deretter kontakte deg for å finne en bedrift som passer dersom du ikke har noen spesifikke ønsker fra før. Husk å skrive hvilket fag du søker læreplass i, så det er lettere å finne aktuelle bedrifter for deg. 


Hvordan søker jeg hvis jeg ønsker å være lærling i en bedrift som ikke er godkjent ennå?

Dersom du ønsker å bli lærling i en bedrift som ikke er godkjent enda kan du kontakte oss på aofok@aof.no. Legg ved kontaktinformasjon til daglig leder eller ansvarlig i bedriften. 


Hva skjer hvis jeg ombestemmer meg?

Hvis du angrer på bedriften du søkte deg inn i har vi mulighet til å kunne bytte deg over til en annen bedrift, dersom noen andre har ledig plass. Hvis vi ikke har ledig plass i noen av våre egne medlemsbedrifter samarbeider vi med andre opplæringskontor for å se om det er mulighet for å kunne bytte over til en av deres bedrifter.

Hvis du angrer på at du ble lærling og heller vil gå påbygg hjelper vi deg å søke på skoleplass og se om det er mulighet for å kunne starte opp allerede samme skoleår.