«Målet er å bli salgssjef»

Tony Olsen (23) var skolelei. Han valgte derfor å gå tre år i lære og tok fagbrev i salg. Nå er han et steg nærmere drømmen om å bli salgssjef.

Tony gikk på «Service og samferdsel» på Etterstad videregående skole i Oslo. Men han fulgte sin egen vei: 

– Jeg gikk kun ett år på skolen før jeg hoppet ut i full opplæring i bedrift. Jeg valgte altså å ta tre års læretid, i stedet for to som er det vanlige, forteller Tony. 

Fagbrevet ga mange jobbtilbud

Han ble lærling fordi han ønsket å komme seg tidlig ut i arbeidslivet, og det hører med til historien at han også var skolelei. Etter læretiden tok Tony fagbrev i salgsfaget, og har fått mye igjen for innsatsen.

– Fagbrevet har skaffet meg flere jobbtilbud, og var med på å hjelpe meg med å få jobben jeg har i dag. Jeg er Field Trainer i Samsung Norge, med ansvar for oppfølging av 50 butikker på Østlandet, der jeg blant annet driver med opplæring av forhandlerne av Samsung-produkter. 

Målet er å bli salgssjef i en bedrift. Jeg jobber med mye av dette allerede, og har fått stort ansvar i ung alder som gjør at jeg er på god vei til å nå målet mitt.
— Tony Olsen

Stort ansvar i ung alder

23-åringen er ikke i tvil om hva som er drømmejobben: 

– Jeg vil jobbe videre med salg og salgstrening. Målet er å bli salgssjef i en bedrift. Jeg jobber med mye av dette allerede, og har fått stort ansvar i ung alder som gjør at jeg er på god vei til å nå målet mitt, forteller han.

Tony har ikke tatt videreutdanning etter fagbrevet, men vurderer å sette seg på skolebenken om noen år. 

– Fagbrevet mitt er en garanti for at jeg har god fagkompetanse, og hittil har jeg ikke hatt behov for videreutdanning for å få jobbene jeg har hatt lyst på. Men det er mulig å ta den yrkesfaglige veien til høyere utdanning, og for meg ville det være nyttig å studere serviceledelse og markedsføring. 

– Først vil jeg uansett skaffe meg mer arbeidserfaring, og jobbe meg oppover i bedriften med hardt arbeid, slår han fast. 

«Læretiden gir bred erfaring og mange muligheter»

«Fagbrevet ga meg mulighetene jeg ønsket»