«En effektiv vei inn på arbeidsmarkedet»

Mi stortrives med spennende arbeidsoppgaver og god oppfølging som lærling i kontorfaget. Hun anbefaler flere å utdanne seg på denne måten. 

Mi har gått Service og samferdsel, og videre på Salg, service og sikkerhet på Mailand videregående skole i Lørenskog. For tiden går hun første året i lære hos ISS Facility Services i People & Culture-avdelingen. 

Spennende og utfordrende
 Jeg ville bli lærling fordi jeg ønsket å få erfaringer i dette faget med tanke på videre utdanning. I tillegg var jeg veldig skolelei og ønsket å gjøre noe annet. Under praksisperioden min hos forskjellige bedrifter fant jeg ut at kontorfaget interesserte meg mest, forteller hun. 

ISS Facility Service, hvor hun nå er lærling, var blant stedene hun var i praksis. 

– Da fikk jeg oppleve hvordan det var å jobbe og være lærling i kontorfaget, noe jeg syntes var veldig spennende. De forskjellige arbeidsoppgavene ga meg ulike utfordringer, forteller hun. 

Jeg trives kjempegodt der jeg er nå – jeg lærer masse og blir kjent med mange hyggelig folk.
— Mi

God veiledning
Mi setter pris på en veldig variert hverdag, med gode veiledere til alle arbeidsoppgavene. Hun arbeider blant annet med å administrere kurs, rekruttere lærlinger og praksiselever, håndtere post, booke møterom og produsere og bestille HMS-kort. 

Hun har også en fagansvarlig som passer på at hun jobber med temaer som er koblet mot kompetansemålene hennes. 

– Jeg vet ikke hva drømmejobben er ennå. Jeg trives kjempegodt der jeg er nå – jeg lærer masse og blir kjent med mange hyggelig folk, så får jeg se etter hvert. Det er en effektiv vei inn på arbeidsmarkedet, og jeg anbefaler flere å komme seg ut i arbeidslivet på denne måten, fastslår hun. 

«Anbefaler praksisplass og læretid i samme bedrift»

Bli kjent med lærebedriften ISS