hvordanblirmanbyggdrifter.png
 

Kampanje – Hvordan blir man byggdrifter?

Hvordan blir man byggdrifter?

 
 

Det finnes flere veier til fagbrevet i byggdrift. Med stor etterspørsel etter kompetansen i arbeidslivet, er byggdrifterfaget en trygg vei inn jobb.

Det er flere måter å skaffe seg kompetansen du trenger for å jobbe som byggdrifter. Dessuten er det stor etterspørsel etter byggdriftere ute i arbeidslivet, så jobbmulighetene er mange, og du kan jobbe hvor som helst i landet.  

Ville kombinere teori og praksis 

Da Camilla Hovda  (20)  begynte på bygglinja på videregående skole, hadde hun egentlig planer om å bli betongarbeider. Men siden hun ønsket seg et yrke hvor hun både fikk bryne seg på teoretiske og praktiske oppgaver, valgte hun isteden byggdrifterfaget. 

Det jeg liker så godt med jobben er at jeg aldri vet hvordan arbeidsdagen blir når jeg kommer på jobb.
— Camilla Hovda, byggdrifterlærling

Etter ett år på bygg og anlegg og ett år på byggteknikk på videregående, begynte Camilla som lærling i KLP Eiendom.  

Har du ikke begynt på skolen enda men vet at det er byggdrifter du vil bli, er det vanligste å velge bygg- og anleggsteknikk første året og deretter byggdrifterfaget. Etter to år på skolen jobber man som lærling i en bedrift i tre år. Til slutt tar man fagbrevet og får tittelen byggdrifter.  

Livet som lærling 

Å være lærling er litt som å være ansatt i bedriften – du går på jobb hver dag og får lønn. Dessuten får du kontakter i bransjen som gjør det lettere den dagen du skal søke på en fast jobb.  

Dersom du har minst 5 års relevant arbeidserfaring som byggdrifter, men ikke har gått på skole og mangler fagbrev, kan du ta et teorikurs. Det tilbys som klasseromsundervisning og gir deg den kunnskapen du behøver for å bestå teoriprøven som gir deg fagbrev. Med et fagbrev i lomma vil du bli enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet, og ikke minst bli enda tryggere og mer selvgående i jobben din.